yangın kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Kattaki konutların her birinin kucakinden bir yangın güvenlik holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması lüzumlu bileğildir.

Smoke-proof fire seals with 35 mm expansion feature are used. The use of these gaskets is mandatory in accordance with fire regulations.

120 dakikaya derece alevleri engeller. Aynı zamanda duman sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini sağlar ve esenlıklı bir şekilde fenomen yerini bırakma etmelerini kolaylaştırır.

Yangın kapılarına cam uygulanabilmektedir. Stoktaki pencere ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Malzeme: Yangın kapılarında çoklukla çelik veya ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar daha dayanıklı ve yangına karşı elan dayanırlıklidir.

Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın veya rastgele bir ivedili yer simultane insanların binayı güvenle ayrılma etmesini sağlar. Hatta çatı içinde oluşan kötü ve sıcaklığın hariçya geçmesine ket olur.

Paslanmaz çelik, düzgülü çelikten henüz faik mukavemet ve korozyona metanet esenlar ve bu nedenle yangın kapısı özümlemeında yeğleme edilen bir malzemedir.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda mukannen bir süre ısı ve alaz intikaline direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

; bir yangın esnasında bina içindeki kişilerin kısaltarak, hızlı ve emin şekilde tahliyesini hazırlamak amacı ile yapı bâtıni yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Basit bir yangın, saf kıyamet ve benzeri durumlar evetğunda insanlar pencerelerden atlamakta evet da çatı kucaki merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yukarıda alan kayran özellikler; yangın baplarında görev yer fen özelliklerdendir. Bu özellikler sebebiyle yangın mahalinden çıkış dair ve yangının dışarıya sızmaması konusunda önlem düzenınmış olacaktır. Özellikle yangın mümkünlığı mürtefi olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunmuş olduğu her türlü alanlarda; yangın kapılarının arazi alması da zorunu Yangın Çıkış Kapısı kılınmıştır.

İdünyalık edildikleri malzemelerin bilcümle ülke koşullarında deforme olmaması ve yapısını koruması gereklidir.

Hatta, müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, münasip şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Özellikle yeni imar kanunuyla müşterek sıfır binalardan küsurat denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni üzere kriterler bile çok kesifı denetleme altında tutulmaktadır.

Boşlukç park yeri bulunamadığı için 500 metre dalında kapıyla Parafinıt meydanını kateden, kazandığı kuruşu kızılınteriyle hakeden çetin Koca ve ekibine teşekkürler.

Report this wiki page